Espoo Kotien Puolesta ry on jo 60 vuotias

Lyhyt katsaus kerhomme perustamisesta

PERUSTAMINEN
Espoossa oli jonkun verran Kotien Puolesta toimintaa jo vuodesta 1962 lähtien Uudenmaan KP-yhdistyksen puitteissa.
Keskellä kesää, heinäkuun 12 päivänä 1965 kokoontui Leppävaaran Kerhotalolle 17 Kotien Puolesta toiminnasta innostunutta ja rohkeaa kansalaista keskustelemaan paikallisen yhdistyksen perustamisesta Espooseen.
Tilaisuudessa puhetta johti Margit Loiske ja sihteerinä toimi Sinikka Luja.
Sinikka Lujan alustavan puheenvuoron jälkeen päätettiin yksimielisesti perustaa yhdistys, nimeltä Espoon Kotien Puolesta. Yhdistys päätti liittyä Kotien Puolesta Keskusliiton jäseneksi.
Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Sinikka Luja ja johtokuntaan Margit Loiske, Hilkka Silvennoinen, Raija Lehtinen, Edit Ahonen, Aatos Avola ja
Aune Silvennoinen.
Oman yhdistyksen perustamisen jälkeen innostus kasvoi ja toiminta oli selvästi tavoitehakuisempaa. Margit Loiske toimi edelleen jo aloittamansa iltapäiväkerhon ohjaajana ja antoi kotinsa kokoontumispaikaksi, joskus kokoonnuttiin myös muiden kerholaisten kodeissa.
Jo viikon kuluttua yhdistyksen perustamisesta päätettiin hoitaa Hannulan pariskunta lomalle Suur-Saimaalle ja onnistuttiinkin. Samassa kokouksessa päätettiin myös toimeenpanna Kotien Puolesta viikko Espoossa syys-lokakuun vaihteessa. Tämä suunnitelma toteutuikin ja viikon aikana yhdessä Uudenmaan Sydäntauti-yhdistyksen kanssa järjestettiin peräti neljä tilaisuutta, joissa alustajina toimivat tohtorit Pirkko ja Juhani Idänpää-Heikkilät.
Iltapäiväkerhollekin järjestettiin retki. Ensimmäisen toimintavuoden päättyessä yhdistyksellä oli jo 53 jäsentä.